Ölparadiset München

Efter ytterligare en bussresa på cirka två timmar anlände vi till München! Boende hade vi redan bokat och vi hittade dit utan större problem. Hostlet höll ungefär den standard man kan förvänta sig för 20 Euro per natt, så egentligen inga överaskningar där. Väldigt centralt läge alldeles vid tågstationen och nära till huvudgatan och massa sevärdheter.
 
Första stoppet blev Starbucks, mest för att kunna komma åt lite wifi (addict much?), men åt även en god bagel och drack kaffe. Efter det begav vi oss ut på stan för att kika runt lite, åt en god mexikansk lunch och mötte sedan på kvällen upp Erik som bor i München. Så himla roligt att träffa honom, blir ju inte alltför ofta vi råkar vara i samma land och stad vid samma tidpunkt :P
 
Friedensengel
 
Spontan surfing i stan
 
Middag med Erik på Weisses Bräuhaus - Kartoffelpuffer (typ: potatisbullar), och öl såklart
 
Redan efter en dag i denna stad var det rätt uppenbart att vi kommit till den region i Tyskland där det dricks absolut mest öl. Det fanns ett "Bräuhaus" på vart och varannat hörn, och redan på förmiddagen märkte vi att det dracks öl ur literglas. Eftersom det inte är varje dag man har vägarna förbi Bayern så tyckte både jag och Victoria att vi faktiskt borde prova en riktig "bayerisches Frühstück" - en bayersk frukost bestående av öl, korv (weisswurst), senap och en brezel. Jag gjorde till och med ett litet undantag från min i övrigt vegetariska vardag och provade den här rätten - underbart gott.
 
 
Erik guidade oss till Hofbräuhaus, som är en av de största "ölstugorna" i München. Servitriserna sprang runt med minst tre ölglas i en hand (även de glasen utan handtag - hur det går till, fattar inte!), är lite nyfiken på om det finns någon kurs i ölbärande, kanske hade varit en skill  att ha med på CV:t :)
 
Resten av dagen spenderades i ett regnigt München, som dessutom var väldigt stängt pga att det ju faktiskt var långfredag - så långt hade varken jag eller Fräulein Karlén tänkt :P Vi tittade in i en kyrka, åkte upp i Rådhustornet och gömde oss sedan på ett café innan det var dags för hemfärd.
Vi lyckades dock klanta till oss och blev kvar i München två timmar längre än planerat.. I tron att bussen gick 18:25 hängde vi på Vapiano och åt pizza - inte helt tokigt tidsfördriv, och väldigt god mat!
När vi vid 18-tiden begav oss mot bussen insåg vi att den redan hade gått - 17:30! Klantigt av oss! Vi ringde bussbolaget vi bokat med i hopp om att det kanske gick att ta en senare buss, men fick där beskedet att deras nästa avgång var först morgonen efter.. ooops. Som tur var behöll vi lugnet (hade ju med lätthet kunnat bryta ihop totalt efter en sådan incident :P), ringde Erik och bad honom kolla om det fanns fler bussar mot Freiburg. Vi hade tur, det fanns en avgång 45 minuter senare, en buss som kördes av det tyska tågbolaget DB. Sprang iväg till tågstationen (som såklart låg en bit ifrån busstationen) och köpte biljetter, hann tillbaka i god tid, men tog oss ett tag att hitta den buss vi skulle med - den hade av någon anledning bytt plattform. Puh, hann precis i tid!
 
Det faktum att vi var på semester, att det var påsk OCH att vi klarat den senaste tentan (VG dessutom) höll oss rätt positiva genom denna lilla pers, och trots att vi kom hem till Freiburg cirka 2 timmar senare än väntat så kändes det helt ok. En helt underbar minisemester - det här måste vi göra om igen! <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0