London - Update

Dag ett i London var det sightseeing pa egen hand som gallde, eftersom Pete och Sarah jobbade. Med karta, kamera och en outfit som jag sjalv tyckte sag valdigt "turistig" ut  (khakigrona shorts, beige troja.. bara sandalerna som fattades :P) begav jag mig ivag.
Att hitta in till stan var ju latt som en platt, bara att ta tunnelbanan in ett par stationer. Eftersom jag ofta kanner mig lost i sthlms tunnelbana antog jag ju att jag ialafall skulle ha lite problem att hitta i London. Men nope. Icket.
Kom dock fram till att jag inte tanker pa var jag gar nar jag kommer till Sthlm, eftersom faster Maria hittar sa bra behover jag inte fokusera pa det :P
Anyway, jag borjade med att ga langs Oxford street, kollade runt i lite affarer, beundrade alla miljoner roda bussar och alla fina byggnader. En telefonkiosk var jag ju tvungen att ta kort pa :)
Gick sedan vidare mot Trafalgar Square, Houses of Parliament och River Thames (sistnamnda var inte alls ngt speciellt.. en flod med mkt smutsigt vatten :P) Gick over en av broarna och vidare mot London Eye. Efter det begav jag mig till ett stalle som hette Covent Gardens, trodde ju att detta skulle vara ngn typ av tradgard, men nej det var det inte. Var en stor marknad, och dar fanns ocksa ett torg med massor av cafeer och kula butiker. At den godaste frozen yoghurt med blabar, hallon, och jordgubbar.. Mmmm. Hittade till Neal street, en gata som jag last om med massor av cafeer, restauranger och sma butiker! Gulligt!
Begav mig sedan till Picadilly Circus, gick gatan ned och hamnade i underbart grona och stora parker. Lade mig ned och vilade en svang :D
Hittade sedan en del av parken dar det fanns utfallbara solstolar.. sag mig omkring med det verkade inte som att ngn hyrde ut dem nagonstans, de var bara utspridda overallt, sa jag tog och satte mig en svang. Mmm, harligt. Efter en cirka 5 minuter kom en snubbe gaende mot mig, papekade att man faktiskt behovde betala for stolarna,,, oops. Ursaktade mig och gick vidare.
Efter en lang dag med massor av promenerande var jag nojd och akte hemover.

Pete and Sarahs houseLondon streetGiant Converse shoeOn my walk to Trafalgar SquareCorner on Irving streetTrafalgar SquareTrafalgar SquareBig Ben and Houses of ParliamentBig Ben and Houses of Parliament, London Eye in the backgroundJubilee MarketsPicadilly CircusBuckingham PalaceRose GardensRose GardensGreen Park

Dag tva var mycket handelselos, eftersom jag stannade i sangen och vilade. Tack och lov for det, dag tre var jag back on track! Jag och Sarah begav oss till Hampstead Heath, ett stort parkomrade dar de ocksa hade swimming ponds, riktigt mysigt!  Vi hade en pic nic i det grona, blev sedan storda av regn sa vi begav oss hemover. nar vi val var pa tunnelbanestationen oste det ned! Paraply hade vi ju inte eftersom morgonen var solig och fin.. Vi tog oss till slut over till en pub pa andra sidan gatan... saklart slutade det ju regna direkt nar vi val satt oss ned!

Dag fyra akte vi till Camden Town, ett omrade i London mest kant for sina stora marknader.. Och ja, marknaden var gigantisk! Standen tog aldrig slut! Mycket var detsamma overallt, speciellt souvenirer, men det fanns mycket annorlunda och roliga saker med. Ska inte avsloja ngt mer eftersom mamma Karin kommer lasa det har :)

Dag fem var jag pa egen hand igen, begav mig till Tower Bridge, vilket var riktigt imponerande! Gick sedan runt till jag trodde att mina fotter skulle trilla av.. Kollade in Soho och Chinatown, samt tog mig ytterligare en walk pa Oxford street. Tog mig en lunch i parken med en mycket god wrap :)
Nar Sarah slutade jobba gick vi till cafe SACRED, jag hade last om det i en tidning pa Nya Zeeland, agaren ar namligen kiwi. Riktigt coolt stalle!
Vi at sedan middag pa en italiensk restaurang i Soho, maten var valdigt god! Servitorerna var alla italienare och lagomt flirtiga, men trevliga. Vi kopte efterratt och tog med oss hem fran Patisserie Valerie, de hade hur mycket olika bakelser och truffles helst.. Mmm! I like.

Det var allt jag hade fran London.. bilder kommer saklart :) Just hang in there..

Frukost timeSarahEn annan damm vid the swimming pondsPete and Sarah after the massive rainfallCamden MarketsCamden MarketsCamden RoadTower BridgeTower BridgeTower BridgeRegents ParkGardens in Regent ParkFountain in Regent ParkLunch in the parkSohoSoho (beginning of China Town at the end of the street)China TownSacred CafeSacred Cafe
Sacred CafeKingley CourtSarah eating ChurrosSt Pauls Cathedral

Jetlag??

Efter en mycket lang och valdigt jobbig resa ar jag antligen framme i London!
Det har har  nog varit en av de langsta och varsta av mina resor nagonsin. Mellan Auckland och Hong Kong gick allt fint, 11 timmar forderev jag ratt snabbt, sag en hel del filmer och spelade spel pa det  underbara "In-flight entertainment" som finns. Klart att jag kande mig lite trott nar vi val var framme, men det var ju att vanta eftersom jag inte sovit mkt.
Resan fran Hong Kong till London tog over 13 timmar, och under de sista timmarna borjade jag ma daligt. Fick frossa och kande mig febrig och hade ont i huvudet. Magen hade jag ju saklart problem med men eftersom att det alltid hander nar jag reser tyckte jag inte att det var ngt konstigt med det.
Gick och pratade med en av flygvardinnorna (for paranoid som jag ar sa trodde jag ju att kanske har jag Swine flu?!! ahhhh) och forklarade att jag inte madde sa bra. De sade att jag kan fa ga till en doktor sa fort vi landar, de gav mig aven en anisktsmask som jag kunde ha pa mig om jag ville. Den tog jag ju pa mig.
Val nere pa marken madde jag fint! Han som var Duty Manager pa planet sade att de kan ringa ngn ifall jag vill, men papekade att jag ju faktiskt  flygit ratt langt och att jag kanske bra behovde vila. Sa jag skippade doktorbesoket, och begav mig mot tunnelbanan. Kande mig redan mkt battre, dock valdigt trott.

Akte till Dollis Hill, dar Pete och Sarah bor. Tog en mkt efterlangtad dush, och forsokte sedan vara vaken sa lange jag kunde. Tack och lov var det eftermiddag sa behovde inte kampa alltfor lange.
Morgonen efter, fortfarande aningens ont i magen, men pallrade mig ut pa stan for att se mig omkring (mer om detta kommer senare) Nar jag kom hem pa kvallen konstaterade jag att jag hade diarre, lyckligtvis hade jag ju med mig medicin, sa tog forsta dosen, lade mig ner och forsokte sova. Efter ett par minuter borjade jag kanna mig varm och lite febrig.. borjade sedan skaka i hela kroppen! Forsokte slappna av men det ville inte ge med sig.. riktigt laskigt. Pete kollade upp biverkningar av Immodium, listan var lang men inget stamde in pa mig. Kom fram till att jag kanske var dehydrated (ar valdigt varmt i London just nu!!) sa drack massor m vatten. Efter ett tag gick det over. Denna medicin ska man ju da fortsatta ta tills att symptom forsvinner.. Sa da var ju fragan, tors jag ta mer av den medicin som fick mig att ma riktigt daligt en timme tidigare?? Ringde en Healthline men de var inte de minsta hjalpsamma... suck.
Bestamde mig sock for att ta nasta dos, och sag till att dricka massor m vatten!
Dagen efter var magen battre, men kande mig riktigt trott och seg, tung i kroppen. Bestamde mig for att strunta i allt vad sightseeing heter och stannade i sangen hela dagen (Pete och Sarah jobbade).
Nu mar jag mkt battre, men hoppas att jag inte behover vara med om nagot liknande pa min nasta resa!! Usch usch.

Stay put. Uppdaterar strax om roligare handelser! Bilder kommer ocksa!

En vecka kvar!!...

..Sedan bar det av mot Sweden! :)
Ser fram emot att aka hem, valdigt valdigt mkt! Kommer saklart att sakna Dave hur mycket som helst.. men telefon och internet finns ju tack och lov sa det far ga.

Sa min resa borjar den 20 Juni, da aker jag och Dave till Auckland. Dar ska vi da stanna i ett par dagar, halsa pa Dave's syster och var kompis Fiona som flyttat dit. Den 23 Juni flyger jag fran Auckland till Hong Kong, byter flyg dar, sedan vidare mot London. Den 24 Juni landar jag pa Heathrow, tar mig sedan in till stan dar jag ska traffa kompis Sarah som bor i London. Stannar sedan hos henne och hennes pojkvan i ungefar en vecka, och forhoppningsvis tar vi oss ocksa en liten tripp till Paris! Den 30 Juni flyger jag fran London till Stockholm, dar jag stannar hos faster Maria :)
Den 1 Juli gar sedan taget mot Ange!! Antligen hemma.

Far jag da plats med allt i vaskan? Hm, har faktiskt ingen aning. Borde kanske gora en testpackning.. Har iaf kopt en ansiktsmask/munskydd (vad man nu kallar det)  for nar jag ar i Hong Kong, efter att tjejen jag jobbar med (som ar fran Kina) sa att jag absolut skulle ta med mig en. Nar jag sedan fragade om  folk pa gatorna i vanliga fall (jag menar utan swine flu pandemics) hade mask pa sig, for det trodde jag att manga val kunde ha pga av sa mkt pollution, da skrattade hon bara och sa att nej, det hade folk absolut inte. Nu tror jag att Air New Zealand mkt val kan tankas dela ut dessa masker till passagerare nar de stiger av.. men man vet ju aldrig. Sa jag ar pa den sakra sidan. Jag har ocksa last i en tidning (Tips till Lif) att det ar bra att ata fiskolja dagarna innan man aker,  tur for mig att jag redan borjade ta sana tabletter for over en manad sen :) Sedan tipsade de ocksa om att ta med "trail-mix" och "instant miso soup" (Lif jag har massor med Miso soup i skafferiet ifall du vill ha ett par paket :P)
Vad mer jag kommer att packa i vaskan kan jag inte avsloja.. ;)

Idag ar det da fredag. Har tagit mig igenom min nast sista vecka av jobb innan jag aker ivag, helt ruskigt snabbt tiden har gatt! Lar just nu upp en tjej som ska jobba for mig nar jag ar borta, och det flyter pa valdigt bra. Tatsiana har tack och lov fatt sitt work visa, sa slipper oroa mig for det!
For ovrigt har det inte hant sa mkt... Jobb. jobb. och lite mera jobb. Extra jobb, extra cash, sa det ar ju inte helt fel innan semestern :)
Har varit lite smasjuk i fler veckor nu, snorig och forkyld.. Vet inte riktigt vad som ar pa g? trodde jag var frisk igen, och vad gor man inte da, jo man gar till gymet som man betalar 25 dollar i veckan for! Igar borjade jag ma daligt igen.. ont i hela kroppen (och nej det var inte traningsvark), tung i huvudet.. Nu mar jag mkt battre sa ska se till att vila upp mig i helgen!
Ikvall blev det Tvn som gallde (trots inbjudan att ga och bowla), haller mig till en strikt budget pa senaste... trist,, men, blir vart det nar jag ar pa vag :D
Imorrn ska jag traffa Lif for en kaffe och vandra runt lite pa stan, maste hitta ett par nya skor innan jag aker.. Och medan Dave jobbar ska jag fortsatta jaga ett par vantar som jag vill ge till honom i fodelsedagspresent, har letat overallt i stan sa det blir till att bege sig lite utanfor Wellington. Dessa vantar jag letar ar som Thinsulate varianten hemma, vanliga fingervantar med ett typ av snoflinge-monster pa oven sidan. Hittar jag inga har pa NZ kanske det gar att fa tag pa hemma? Iaf, mitt Misson for imorgon: hitta vantarna! Far se hur det gar..

Aterigen, STORT grattis till studenten syster!!! Vi firar dig igen nar jag kommer hem :D Yeah.

Har ar lite blandade pics fran New Zealand:

 

RSS 2.0