BERLIN - was für eine tolle Stadt!

Ich habe es festgestellt, ich LIEBE Berlin!
En underbart fin och trevlig stad, så mycket det finns att se och uppleva! Skulle rekommendera ALLA att ta sig en resa hit.
Jag och Lif hann med så mycket man kan hinna med på en helg så vi var riktigt nöjda, men oj så mycket mer det finns att göra!

Första kvällen sken solen (att det blåste orkan kunde man ju leva med), vi promenerade längs Unter den Linden, förbi Brandenburger Tor, Domkyrkan, nästan hela vägen till Alexanderplatz och tog oss sedan en underbart god Currywurst (yes, ni översatte rätt, Currykorv! fanns på vart och varannat gathörn!) och en Brezel.

  




Med hjälp från en trevlig hostel-dam hittade vi till Hackescher Markt, ett område med barer, restauranger och små gator. Vi slog oss ju självklart ned i en Biergarten och drack den godaste ölen



Totalt utvilade på Lördag morgon laddade vi med en rejäl frukost på hostelet, en oväntad buffe ingick nämligen i det mer än överkomliga priset för rummet! We like. Rundvandringen fortsatte, vi kollade in rester av Berlinmuren, Alexanderplatz, Fernsehturm, Checkpoint Charlie och Potsdamer Platz.


 


På Berlins byggnader, staket och väggar kryllar det av målningar och grafitti. Den ena större och maffigare än den andra!

Vad vore en helg i Berlin utan ett party av ngt slag!? På hostelet fanns en liten bar där vi tog oss en fördrink... hamnade till sist bland ett gäng galna holländare som satt och kollade på fotboll, och det blev en hejvild röra av tyska, engelska och holländska! Lif och jag begav oss sedan ut, efter en liten detour hittade vi till utestället Matrix. Helt underbart roligt ställe med sjukt bra musik! inte mindre än 7 dansgolv har de! Denna lördag var tyvärr "bara" 3 av dessa öppna eftersom de höll på att bygga om, Scheisse! :P


På tunnelbanan, redo för en galen kväll

Vi träffade på 3 kroatiska fotbollsspelare som bodde i Hamburg och hade bilat till Berlin endast för en utekväll! Närmare 30 mils resa för festande, inte alla som kör så hårt. Tacka vet vi en BMW med GPS, detta sparade mig och Lif en massa jobbigt virrande på tunnelbanan ;)
Efter liten pratstund alt. en riktigt dålig efterfest åkte grabbarna hem och jag & Lif sov i hela 3 timmar innan det var dags att checka ut och bege oss.

Vi hann med en morgonprommis, en tysk gigantisk och billig kaka, denna åts utan kaffe eftersom alla våra mynt var slut och 80% av alla ställen i denna stad inte tog kort :P

Väl hemma i Sveriget var vi extremt trötta men mycket nöjda efter en fantastiskt rolig helg!
Komplett album med bilder finns på Facebook :)

Ich will zurück! Vielleicht werde ich eines Tages in Berlin wohnen? Wäre echt toll!


BERLIN

Imorrn bär det av.. till ett av mina drömresmål! :)
Bloggen tar därför en paus så länge...

Ha det gott!

Berlin next!

Jag och Lif har äntligen lyckats trixa till våra scheman (busy busy women) och fått in en helg i Berlin! Europas metropol och ett av mina drömresmål.. :) Har nog velat åka till Berlin så länge jag kan minnas, eller ja, iallafall sedan jag började plugga tyska.

Nu har vi endast en hel dag att hinna med allt på, och tro mig listan på sevärdheter är lång!
Men med en rejäl frukost och humöret på topp komme det att blir en wonderful day!
Nattlivet ska såklart också utforskas och till detta har vi inte mindre än två kvällar..

Tokladdad är jag!! Oj vad bra det här blir :)



Bild lånad härifrån.

Lyxigt värre

Efter en hel dags arbete i fredags kikade jag förbi på Muskötgränd och fick mig lite smarrigt skolavslutningsfika, kusin August var det som äntligen har fått sommarlov!
Efter en lyckad sväng ut på Birsta med besök på systemet och IKEA inhandlade farbror Jonas vin, musslor och god ost! Totaltur hade Anna som blev inbjuden på supergod middag :)

Musslorna kokade Jonas i vitt vin, med selleri, vitlök och annat gott. Dessa serverades sedan med strips, majonäs och bröd, en riktig belgisk måltid!

Sedan dracks det vin för fulla muggar, åts ost, kex och annat gott, en underbart trevlig kväll!






Bild lånad härifrån.


RSS 2.0