Kolla in Daves stop-motion film... :)

http://www.youtube.com/watch?v=songJbPjDQc

Uppdatering

Har ju gatt ett tag sedan jag skrev ngt har sist, anledningen till detta ar val att jag varit lite for lat :P

Igar var det ju da mitt Birthdayparty!! Vi var hemma hos oss, lite trakigt att det var manga som inte kunde komma, men det blev anda en KANON kvall! Lagomt med folk var det i varan lilla lagenhet :P
beundrar Lif som partade med fast att hon skulle  upp och jobba kl 7!
Dave kopte en klanning och en jacka at mig i present :D
Av Lif fick jag Baileys, handcreme (eftersom jag tydligen ATER handcreme :P) och lakerol!! underbart.
Min kompis Emily gav mig Feijoa te och en san dar sack som man varmer och lagger pa nacken.
Tatsiana gav mig ett presentkort pa "Do Brazil", vilket ar hennes kompis skonhetssalong.. sa far se vad jag hittar pa med dar.. Blir nog ingen brazilian iaf :P
Anyway, riktigt skoj forfest och aven riktigt skoj i stan!! Till daves forskracklese gick vi till Boogie Wonderland :p Ett stalle so spelar mkt 70 och 80 tals musik.. Mkt svenskt spelade de faktiskt! i begav oss ocksa till "Alice", vilket ligger lite gomt bakom de forstnamnda stallet (likt alice i underlandet :) Dar drack vi coktails, de serveras i tekannor och koppar!!
Nar vi gick ut fran Boogie Wonderland kom nagon j**la idiot och knuffade ned mig pa golvet!! tror han hade brattom ut.. AJ. Det gjorde ont i Annas huvud... trodde jag hade gjort illa mig rejalt men satte mig en stund och det gick over. Efter detta gick vi hem.
Vilken bra fest :D

Just nu gor Dave frukost at mig :D Och jag har fatt tva STORA glas vatten (kan behovas!). Idag blir det nog en valdigt lat sondag, min kompis Taren har gjort glass at mig i present (hon gor supergod glass!!!!) som hon kommer over med senare idag.. YUM!
Dave ville absolut gora en tarta at mig,, men vet inte riktigt vad som hander med det :P Han ar inte direkt den som bakar speciellt mkt, hihi.

Forra helgen var jag till Island Bay och halsade pa Eva och barnen (Sven var och lirade fotboll), riktigt mysigt! At lunch ute pa altanen i solskenet! Fick lana tre svenska bocker och en film! Awesome.

Annars har jag val inte sa mkt for mig, jobbar for det mesta. Planerar for fullt resan for mor o far nar de kommer hit och halsar pa, ska bli sa KUL!!! Det mesta ar bokat.. :)

Jag haller ocksa pa att bli sjuk, eller ja, det ar ngt pa g iaf. Har ont i halsen och i veckan har jag kant mig tung i huvudet och ratt seg. Forhoppningsvis ar det allt, och jag blir batter snart!! Vill ju trana ju.. :(

Haromkvallen hade Dave en filmpremiar! Han har gjort en film, inte med en videokamera utan en vanligt kamera, sa filmen ar en massa kort sammansatta.. riktigt coolt. Bra blev den! Han lanade en projektor fran skolan och riggade upp den hemma i lagenheten! i bjod in massor med folk (sa manga som fick plats i lagenheten i princip :P) Jag gjorde Pizza, Lif assisterade ocksa vilket jag var mkt tacksam for. Det blev mkt bra, Pizzan blev popular, till och med Curry, Kyckling och banan pizzan blev en hit, haha. Trodde jag aldrig!
Samma natt var det ju sa ocksa jordbavning, riktigt laskigt eftersom jag ALDRIG kant av en tidigare! Det hande ngn gang vid 2 pa natten.. varade i cirka 20 sek eller sa. Det var ingen mega-stor sadan, men 5,3 pa richterskalan.. laskigt!!

Nu blir det frukost, vet inte ens vad det bjuds pa sa det har blir spannande ;)


Utekvall

Japp, nu ar det antligen HELG! Har jobbat och slitit hela veckan, folk har varit sjuka sa jag har kampat en massa extra timmar (som det ar bast att jag far betalt for!! annars, en ARG Anna),har dock gatt helt ok.
Efter jobbet gick jag och Dave, samt hans arbetskompis Dave och Tim, till Leuven och drack lite ol, inte alls dumt, speciellt eftersom alla verkade vilja bjuda mig, hihi. :) Nagon timme senare begav vi oss hemmat, hade lite drunks hemma hos oss, sedan nar folk drog hem somnade Dave, och jag o Lif tog oss ut pa stan en svang.
Forst blev det Boogie Wonderland, med blinkande dansgolv och musik som inte var riktigt tillfredsstallande. Efter ett glas vin gick vi vidare. Sag en av mina kollegor ute, en brud som oftast kommer till jobbet nar hon ar bakis,eller till och med full! Ingen hejd alls liksom! Tack och lov jobbar jag inte direkt med henne, eftersom hon ar pa ett av de andra cafeerna i stan! Hur som helst sa var det en kul kvall ute, jag behoiver bara lite roligare klader nsta gang sa kommer det att bli perfekt! Vi ska ut naste helg o fira min foedelsedag! yeah..

Imorrn Lordag ska jag upp tidigt (var planen iaf innan jag foljde med Lif ut pa stan, oops, kl ar 4 nu :P), springa,, sen ut till Island Bay och halsa pa Sundins och kaka lunch dar :) Ska bli ritkigt skoj!!

Imorrn kvall blir det partaj hos Taren, ser jag fram emot! :)
Later. Nu bir det sangen som galler...


Resor bokade

Nu har jag da slagit till med att boka min resa hem till Sverige, den 18 feb bar det av mot London! Fick ett bra erbjudande fran Kilroy, men skulle egentligen ocksa ha kollat med Flight Centre innan jag bokade. Nu kostade resan lite mer an 5000 kr, vilket ar valdigt bra for en enkelresa! Sa sa fick det bli, kanns bra :)
Nu aterstar da bara att boka resa till Auckland, samt resa fran London och hem. Inga Problem.

Jag har ocksa bokat flyg till Sydney, fick in mig pa samma flight som min foraldrar, riktigt nojd med det!
Nar vi ar klara i Sydney och mamma o pappa far hemover har jag sjalv tankt aka till Melbourne, nar jag anda ar i Australien liksom! :) Vilka bra ideer jag har, alltid, hihi.

Sedan har jag ocksa planerat en helt grym resa runt Sydon har pa NZ, tills mamma o pappa kommer. Allt ar i stort sett planerat, nu ar det bara att boka som galler, samt rakna ut lite kostnader for bilhyra, bensin o sant.
Kul det ska bli!! Langtar!
Nu, ar det spara spara spara som galler,, sa att jag kan gora allt jag vill framover :D

Nu blir det ett glas vin med Lif ;)

Saker o ting borjar kannas battre..

?

Sa har kanns mitt liv just nu, som ett stort j**vla fragetecken!
Vet inte vad jag vill langre, det bara snurrar i huvudet. Mysko drommar, konstiga kanslor, jobbiga diskussioner...
Vill hem till Sverige, sa mycket vet jag. Fragan ar om jag vill aka ensam eller inte..
Onskar att jag inte behovde tanka som jag tanker just nu for det ar inga latta funderingar! Kanner att jag behover lite space..  borde inte 6 veckor i Sverige ha varit tillrackligt??
Nu ar det ju sa att mitt motto den senaste tiden har varit att "det ordnar sig alltid!"  Vilket ar saa sant. Vad som an hander sa kommer det att bli bra. Det ar sa jag maste tanka.
Det kor vi pa.

Sa, har kommer lite rolig information!
Har just bokat flyg till Sydney!! Hittade biljetter pa samma flyg som mina kara foraldrar har bokat, sa det slog jag till pa! Den 15 Jan bar det da av, min forsta resa till Australien! (tragiskt, jag vet, eftersom jag varit pa den har sidan av klotet sa pass lange!)
Sitter ju da nu och planerar resa runt NZ tills mamma o pappa kommer nu i December, riktigt skoj! Har hittat en massa bra stallen att aka till och saker att se. Kommer att bli kanoners kul!

Positivt tankande...


Tårta!!

Igar nar jag var pa jobbet fick jag ett samtal fran en blomsteraffar lite langre ned pa gatan, agaren ringde och undrade ifal jag ville ha en chokladtarta,, what?? Klart jag ville. Hon forklarade att de hade haft en photo-shoot och att tartorna bara var over. Funderade ju hur hon hade kommit att tanka pa mig, men kom fram till att Dave varit och pratat med henne :) Han har namligen tagit foton at henne av blomsterarrangemang som butiken satt ihop, och hade da namnt for agaren att jag gillar choklad :D Awesome! Den har tartan var namligen fran The Chocolate Cake Company, som gor helt underbara tartor! Lucky me!!



Bilden blev lite suddig men den far duga, kan ju inte ta ett nytt kort heller, haha.
Idag blir det springning efter jobbet sa jag ja kan ata tartan med gott samvete :p (plus att jag at en bit igar ocksa :)

Traffade aven Helen igar efter jobbet for en drink!! Hade inte sett henne pa evigheter sa det var kul at catcha up!
Tog ett glas pa The Green Man, en ny bar som jag tidigare inte varit pa, inte helt fel.
Dave ar valdigt uppatgen med sina studier just nu, han har alltid photo-shoots inplanerade och hanger mkt pa universitetet. Kann ratt skont pa ett  satt att bara ha min egen tid liksom :) Men tycker synd om dave som maste jobba sa hart! :( Men duktig ar han! Och det ar ju bra att han lagger pa ett kol sahar i slutet pa sista terminen.

Nej nu maste jag ga till jobbet!
Later.


Kallt

Ja ratt kyligt ar det nu i Wellington! Det regnar dock tack och lov inte (touch wood), sa det ar anda ratt ok. Kyla kan jag hantera sa lange det inte ar blott!
sa har sag jag ut imorse strax efter 6 nar jag knatade ivag pa jobbet :)

Me :P

Slutade da tidigt idag sa jag har hunnit med att handla, stada och sprungit en svang! Snart ska jag laga Nachos och kolla pa Weeds, underbart rolig serie for er som inte har sett den annu, kolla in den!
Nu ska jag strax ringa mamma Karin :)

Lif kommer snart tillbaka, BRA, for jag saknar henne har!!

Later people.


Fire!!!

Dave lyckades alldeles nyss nastan satta eld pa koket!! Eller nej, kanske jag overdrev lite nu, men laskigt var det. Jag satt i soffan och sag helt hux flux en flamma.. ahhhh,, panik. vad gor man??
Hur det hela borjade iaf var genom att Dave hade hallt ojla i en kastrull, sedan satt pa plattan pa hogsta varme, lamnat koket och satt sig bredvid mig. Nar han sedan gar tillbaka till koket flammar det upp i kastrullen, i all rush haller vi da vatten i den, bad bad idea! Det flammar lite till sedan lagger vi da pa locket..
Jag undrade da VARFOR man lamnar en kastrull med ingenting annat an olja i pa hog varme???
Dave sada da att han alltid gor sa.. Hmm.. ska nog forbjuda honom att laga mat nagonsin igen!
Vet ju nu da att brandman defenitivt INTE ar ett yrke for mig!

Nej, nu lite te och face-bookande.

Usch!

Denna vidriga lilla jävel satt utanfor var dorr igar! ahhhhh, tror ni jag skrek!!?
Detta ar forresten en sk. Weta (som jag berattade for dig om farmor), tydligen finns det aven gigantiska sadana pa NZ berattade Dave. Och jag tyckte den har var stor!

Aaaaaahhhh

Framtidsplaner

Sitter ju da har och funderar lite pa framtiden, kanns riktigt skont att jag har en plan ,eller ja, nastan en plan iaf. Som det ser ut nu sa sager jag upp mitt jobb efter jul, reser runt med mor & far nar de kommer hit den 27 December (LANGTAR!!). Foljer sedan ocksa med till Australien den 15 jan, sedan bar det da av tillbaka till NZ och jobba lite i en sista manad, sen SVERIGE! Har inte bokat biljett annu, men haller pa och letar for fullt. Ska hora med Dave's syster som jobbar for Flight Centre, se om hon kan skaffa nagra insider-deals :)
Vad galler planerna for hemma i Sverige sa har jag nagra ideer. Jag vill plugga till hosten, funderar pa antingen Halsocoach linje i Goteborg, eller att lasa Hotell & turism nagonstans. Tanken ar att aka hem till Albybyn en svang, relaxa lite och hanga  hemma :) (nu blir mamma glad :P) aka med till fjallen om det nu blir ngn sadan resa...
Efter det, hitta ett jobb, antingen hemmavid eller pa den ort jag tankt plugga.. sa jag kan spara ihop lite kosing.

Just nu diskuterar ju da jag och Dave hur lange viska bo kvar i var lagenhet, nar vi ska saga upp den osv.. ar ju mkt med det har som ska bestammas och ordnas, men det kanns kul! :)
Dave blir ju da kvar har pa NZ ett tag, han ar klar med sin utdildning nu till jul, sa det blir jobba som galler for honom. Antingen blir han kvar har i Wellington, eller flyttar han till Auckland eller Christchurch. Jag tyckte ju att det borde kannas kanon nu att han kan valja sjalv var han vill bo, utan att tanka pa att ngn av oss har jobb eller liknande som drar nagonstans, fast det tyckte inte Dave. Kan ju iof forsta att han vill till Sverige sa fort som mojligt...
Det ordnar sig alltid. Mitt nya motto.
Nagon som har ngn bra ide om var man ska jobba?
Ngn som kanner eller vet av ngn som behover anstalla en engelsktalande person? :)
Tantke ju liksom kolla lite vad Dave har for mojligheter och var det ar bast att bo...

Jag gick ju da iaf till Svenska konsulatet haromdagen och pratade med Tinni om jobbtillstand for Dave i Sverige. Till skillnad fran NZ immigration verkade det ju riktigt smidigt att skaffa tillstand i Sverige, iaf om man varit tillsammans sa lange som jag och Dave har varit. Det kostar 500 kr, och tar upp till 6 manader!! Jamfor da detta med NZ, 1400 dollar for en ansokan (ca 7000 kr!!!), och upp till 1 ars vantetid innnan de bestamt sig. Trots att man betalar dessa 7000 kr har man ju anda ingen garanti att fa ngt tillstand alls.
Om vi da far tillstand att bo i Sverige ar detta pa 2 ar, om vi fortfarande ar tillsammans da och ansoker kan Dave fa permanent uppehallstillstand i Sverige. Jag ar bara helt AMAZED hur det kan skilja sa mkt mellan immigrationen i NZ och i Sverige!! Sa mkt pengar framfor allt, men ocksa verkar det sa mkt lattare i Sverige!!

Nu aterstar ju nagra fa saker.. Jag vet ju nar jag ska till Sverige, Dave a andra sidan vet ju inte nar han kan komma ivag. Det beror ju helt pa vad han far for jobb,  hur mkt pengar vi ska rakna med att han behover osv. Har jag ett jobb hemma kan jag ju ocksa hjalpa honom darifran.. istallet for att lagga alla mina pengar pa ansokningsavgifter. Sa antar att planen ar spara, spara, spara.. sa far vi se var det tar oss. Att sedan se till att Dave har en chans att hitta ett jobb i Sverige ar ju ocksa viktigt.. Sa det blir att bo i en stad som galler, ar riktigt sugen pa Goteborg!

Har nagon nagra ideer/forslag ar ni mkt valkomna att hora av er :D

Glömda inlägg

Eftersom jag hade sa fullt upp med allt innan jag akte tillbaka till NZ sa ar det ju vissa saker jag inte hunnit skriva om annu!

25-26 Juli:
I Härnösand var det stadsfest, tyckte jag ju lat hur kul som helst! Plus att jag fick traffa Ylva och Jocke igen innan jag akte tillbaka :)
Jag tog bilen och korde upp pa Fredag kvall, akte sa pa forfest hemma hos Christians polare Kringlan (Daniel heter han egentligen), var riktigt kul! Tokregnade gjorde det pa kvallen och vi tog oss inte ut forran sent, sa det blev krogen istallet for stadsfesten.. Vi hade ju iof missat de flesta band iaf :P Forfesten var ju absolut roligast, som det ofta brukar vara.
Dagen efter drog jag runt pa stan och kollade i lite affarer, sedan pa eftermiddan da Jocke kom drog vi och kakade och sedan blev det forfest igen hemma hos Kringlan. Tyvarr jobbade Ylva ratt mkt, men hon slutade 21 bade fredag lordag sa hon hann vara med och festa iaf :D
Det blev en jobbig natt pa Lordag, eftersom jag borjade kanna av Ylvas katt sa kunde jag inte sova, och upp skulle jag ju vid 6-tiden. Vi gick iof och lade oss vid 3, sa katt eller inte, pigg hade jag anda inte varit pa Sondagen.
Hamtade sedan upp syster i Sundsvall, som hade haft sin fodelsedagsfest kvallen innan. Grymmt mycket vi skrattade at allt och ingenting hela dagen!  Sa kul! :D

Bilder fran denna event finns pa facebook

Den 27 Juli firade vi farfar som fyllde 75, GRATTIS GRATTIS!
Detta innebar en resa ut till Verkö, en ö utanfor östersund. Pa vagen blev det fika i Gimån, vadret kunde ha varit mkt battre, men med tanke pa att hela Juli varit regnigt sa var jag egentligen inte forvanad. Vi svangde ju iaf in pa rastplatsen och packade upp allt fikat, som bestod av skagenrora (mums), brod, salami och andra tillbehor. Att tallrikarna blaste ivag, koppar av kaffe tippades ut och att man knappt ville sitta ned for det var sa kallt lyckades man pa ngt vis ignorera.
Jag, Lisa och Petter akte med syster Fridas pojkvan Olle, sa vi var forst pa plats ;)
Batturen fran ostersund tog ca 1,5 timme, vi hade egna hytter tack och lov som hade element :)
Vi kom till slottet (om ni nu tanker slott som i sagor, tank om, det var mer som en mkt liten herrgard.. eller ngt liknande), fint var det iaf, och maten var supergod!
Sedan bat 1,5 timme tillbaka, riktigt trott var jag sedan gardagen!

Dags for fika!Fan vad vi skrattade at denna skylt!ArrgggVilken fin dag for en utflykt!Frida o OlleFarbror Jonas & faster ErikaUtanfor Verko SlottUtanfor Verko SlottMat, mums var det!Bror, hamburgermordaren :Plillkusin EstridAlla kusiner! (Utom Oskar som saknas :()Pa batenTre sma grisarThomas & Erika
Sad faceVerko slott

Vilken timing...




Detta laste jag pa taget till Arlanda...
Jippie, kande att min semester hem kunde ha varit liiite senare, men men, inte mkt att gora at saken. Bara att vara glad for alla er dar hemma att ni fick lite sol pa semstern iaf! Enjoy :D

RSS 2.0