Frühling in Freiburg!

Våren har kommit till Freiburg! Jag och Victoria tog oss en rejäl söndagspromenad upp på berget som ligger alldeles i närheten där vi bor, så fin utsikt! <3
 
 
Gårdagen bjöd på en liten picnic på Schlossberg, planen var att klättra upp i utkikstornet nedan, men det var till vår besvikelse stängt! Fika gjorde vi ju såklart ändå, och det blev en underbar eftermiddag med fint sällskap!
 
 
I Fredags hade vi vår första tenta, Grammatik. I vanlig ordning måste ju detta såklart firas, så vi följde den Freiburgsvenska traditionen (som infördes under förra terminen av dem som läste A-kursen) och åt Thai-mat till lunch - NOMNOMNOM. Det bästa var att portionen var så stor att jag kunde ta med mig en låda hem, inte alls så tokig lördagslunch vill jag lova :)
 
Den här veckan har vi bara två lektioner, idag är den sista, så från och med klockan 16 väntar FEM DAGARS ledighet! Vi tänkte åka runt lite här i trakterna, finns ju så väldigt mycket att se! Återkommer med update :)
 
 

Basel <3

Tog mig en liten tur till Schweiz idag för att luncha med Maja, som jag läste Tyska A med i Umeå för massa år sedan! Det var riktigt kul att träffas efter en sån lång tid! Hon bor i Basel sedan fyra år tillbaka (det här med att fastna kvar i utlandet är ju lätt hänt ;), vilket jag kan förstå, en himla mysig och fin stad! Från Freiburg tar det bara 50 minuter med tåg, plus att vi åker gratis på våra studentresekort! Inte ofta man kan ta en spontan liten tur till ett annat land för att äta lunch ;)
 
Vi åt supergod vegetarisk buffé, drack kaffe och vandrade runt lite i stan.
 
 
 En underbar lördag! Tack för guidning och fint sällskap Maja! :)

Födelsedagsfirande

Finaste Victoria fyllde år i måndags, så vi kick-startade veckan med en himla mysig middag på Isle of Innisfree! <3
 
I övrigt så har delkursen i grammatik- och översättning kickat igång, så det är plugg för hela slanten som gäller nu! Gillar ämnet och vår lärare, så det är en väldigt rolig vecka :)

Eftersom jag har haft ont i mitt knä (och ben) ända sedan jag kom hit, bestämde jag mig för att kolla upp detta. Jag pallrade mig iväg till doktorn i tisdags och fick beskedet att det är en överansträngning. Tydligen finns det en muskel som sträcker sig från knät och på insidan låret upp mot ljumsken, vilket förklarar varför jag även haft ont i benet. Doktor Forsbach konstaterade att det inte var någon inflammation, och att jag borde röra på mig så att muskeln inte blir stel, cykling, simning och sådant var att föredra. Ingen springning alltså på ett tag :/ Trist, men just nu gör det inte lika ont längre (med andra ord kan jag promenera utan att det känns), så är rätt nöjd ändå. Tänkte börja med att ta cykleln till skolan (10 minuter) och sedan baka in lite mer träning eftersom.
 
I veckan har det även blivit bestämt att jag inte kommer att flytta, utan istället byter jag rum med Agnes som bor i samma korridor :) Känns bra, eftersom jag trivs väldigt bra här! :)
 
MORGEN IST FREITAG, JA MANN. SUPER MANN.
 

Besuch aus Frankfurt

I helgen har jag haft finaste Sarah på besök <3  Vi har gjort det vi gillar allra mest, nämligen chillat, druckit vin, ätit god mat, druckit kaffe och bara umgåtts. Vi tog oss också en promenad upp på Schlossberg och en liten rundvandring på stan och alla Freiburgs söta små gator!
 
Fredagsmiddag åt vi på Isle of Innisfree, en irländsk pub som är väldigt mysig och har riktigt goda (och billiga) Flammkuchen! Sarah pratade en del med servitrisen (som också var från USA, och även hon jobbade som lärare) och när hon satt sig en stund vid vårt bord så passade jag på att fråga om de behöver barpersonal. Hon sade att de oftast letar folk, och att jag kunde kika in och prata med hennes manager, så det ska jag se till att göra någon gång under veckan :)
 
Flammkuchen (Tunn pizza med botten av typ filodeg)
 
Fint sällskap av meine schwedische Mitbewohnerinnen - Gülliga!
 
Auf dem Schlossberg <3
 
Lyxade till det lite och provade Donuts från YOLO-Cafe
 
Lördagsmiddag - Linssoppa och vin :)
 
Filmmys! (Har man ingen riktig soffa så bygger man en)
 
 
Känns lite ensamt nu när Sarah åkt hem, det har varit en underbart bra helg!Ska se till att åka och hälsa på henne i Frankfurt något framöver :)
Idag är det plugg som gäller, imorrn drar nämligen grammatik- och översättningskursen igång! Är aningens nervös, eftersom jag på senare år mest har pratat tyska och inte läst så mycket grammatik.. men hoppas det ska gå vägen! Gillar ju faktiskt grammatik... när man väl förstår den ;)

 
 

Kravall und Remmidemmi

Började helgen med en underbart god middag på O'Kellys, en vädldigt mysig irländsk pub här i Freiburg. Maten (och ölen) var så god, och vi så hungriga, att det inte hanns med att ta en bild. Är lite sugen på att söka jobb på den här puben faktiskt, måste erkänna att jag blev lite nostalgisk och började sakna mitt jobb på Molly Malones i Wellington..
 
 
Kvällen fortsatte på Uni Cafe där vi tog oss en drink <3
 
Lördagen bjöd på en liten tur på stan, köpte mig en jacka, ett läppstift och lite andra nödvändigheter. Tog en liten paus och lyxade till det med en Irish Coffee, NOM NOM.

 
 
Träffade sedan min tandempartner Matthias, supertrevlig kille som kommer ifrån Freiburg. Han vill förbättra sin engelska, och jag såklart min tyska, så vi kommer att växla lite mellan språken när vi träffas. Tycker att det här med tandem är väldigt roligt! Tanken är ju att man ska lära känna lite folk samtidigt som man lär sig språk. Han tipsade om ett uteställe som hette Elpi, så vi gick dit igår kväll. Riktigt bra ställe! Soffor och bord för den som vill chilla, och dansgolv för den som är lite mer på g. Blev en otroligt rolig kväll! <3
 

#YOLO #Kravallundremmidemmi
 
Imorse lagade vi till en välbehövlig och enorm pannkaksfrukost, havre- och bananpannkakor är inte så tokigt alls det! Jag och Victoria tog oss sedan iväg till en secondhand-marknad i närheten där det även fanns cyklar, så nu är jag ägare till en tysk Magnum-cykel i herrmodell :) Den saknar stöd, men i övrigt i helt okej skick. Fick ge 40€ för den, vilket kändes rätt överkomligt.

 
Nu säger jag tack och hej för den här gången! Dags att göra lite nytta och förbereda mig inför morgondagens litteraturlektion. Detta betyder att resten av kvällen kommer att spenderas tillsammans med Thomas Mann och hans skruvade story om incestförhållanden, bortskänkta barn och klingande klockor. Tack och lov så var helgen så väldigt rolig att det känns helt okej med måndag och en ny vecka!
 

RSS 2.0