Deustchland und Tschechien!

Kom i Söndags hem efter två underbara veckor i Tyskland och Prag! Med 7,5 kg packning begav jag mig från Stockholm mot Berlin som var första stoppet, underbar stad! Vandrade runt i stan och såg allt som man "ska" se (som jag iof redan sett en gång :P) Brandenburger Tor, Berliner Dom, Fernsehturm, Alexanderplatz, Unter den Linden... Tog en dag på stranden, åt currykorv, shoppade choklad, kollade in Hackescher Markt med dess mysiga krogar och uteställen, åkte U-Bahn, hängde lite i en park och läste massa tyska böcker. Pratade såklart också massa tyska, wieee!

Brandenburger Tor



Fernsehturm


Berliner Dom


Currywurst und bier


Strandbad Wannsee


Hackescher Markt


Yummy Falafel, Dada Falafel


Ritter Sport Schoko-welt!


Prag var nästa stopp, åkte buss från Berlin. En sån underbart fin stad!! Vandrade mest runt på stan, gick över Karlsbron, drack öl, såg slottet, åt tjeckisk mat (som var supergod! dock är bilden inget bevis på detta) och köpte sandaler efter ett x antal dagar med skavsår på fötterna (mamma har alltid rätt, ja, converseskor är inget hit att gå i i flera dagar!)

Old Town Square


Jag vid slottet


Beautiful buildings


Torn vid Karlsbron


View from castle


Knödel, kött och vitkålssutvning


Rainy day but still beautiful city


Prag shopping street



Vidare tog jag mig sedan med buss till Hannover (9 timmar på en buss var inget hit, men fram kom jag ju!), där mötte Maggie upp mig och vi tog en tur på stan. Så underbart roligt att träffa henna efter att inte ha setts på 6 år!! Vi spenderade en dag i Hannover, sedan åkte vi till Münster för att träffa Zdenka och lite annat folk jag lärde känna under mitt utbyte i Diepholz.

Ich und Imke


Ich und Dennis


Zdenka, ich und Maggie


Zdenka und ich in Münster


En underbar resa, har träffat både nya och gamla vänner, fått prata en hel del tyska och sett massa spännande! Det tar inte slut än, till veckan väntar charter till Bulgarien! Ska bli skönt att slappa och sola! :)



Stockholm!

Innan mina två veckor i Tyskland med omnejd drog igång, tog jag och syster oss en weekend i Stockholm hos faster Maria! God mat, härligt sällskap, gröna lund med kusinerna, spring på stan och en tripp till Stockholm Outlet, superlyckad helg :)








RSS 2.0