Rotorua

Antligen! Ytterligare en Walker/Lif utflykt, och den har gangen blev det till Rotorua, ett stalle dit alla aker. Iallafall tursiterna. Stallet kryllade av dem, och, tro det eller ej, men det var massor med svenskar dar! Traffade ocksa pa tyskar, israeler och hollandare.
Sjalva staden Rotorua ar inte speciellt stor, men valdigt kand pga sin geotermiska aktivitet, ett antal gejsrar finns i omradet. Jag ska inte ljuga, staden stinker (tank ruttna agg!!) ! Man kanner det inte precis overallt, men med jamna mellanrum kommer en vag av denna lukt. Att det luktar sa illa beror pa de svavelhaltiga kallor som ocksa finns i omradet.
Rotorua ar en bubblande stad! Till och med inne i centrum finns en park med varma lerpooler man kan titta pa. Hela detta omrade ar mkt varmt, och luktar forstas ocksa valdigt illa. Det var sa hafigt att ga omkring bland dessa kokheta dammar med vatten eller lera, eller ibland bara ett hal.... och se hur det bubblar och ryker, fran marken!
Jag och Lif tog oss tyvarr inte till ngn av de storre geotermiska omradena, vilka ligger en bit utanfor staden. Men hittade lite bilder darifran och sahar kan det se ut:



Lagger aven in nagra av de bilder jag sjalv tagit




De tre sista bilderna ar fran Polynesian Spa, dar vi badade i varma, samt heta mineralpooler. Mina hander sag ut som russin efter detta langa bad!

Eftersom jag da kom till Rotorua cirka 6 timmar innan Lif, sa hann jag gora lite sightseeing pa egen hand. Efter en Mc Donalds kaffe kl 6:30 (Nej, inte mitt val att ga dit, det var det ENDA stallet oppet),dar det bjods pa underhallning av en mkt lustig man, som gick fran bord till bord och drog skamt. Jag kom pa efterat att det inte skamtats nagot alls, han bara babblade! Nar kaffet var slut sprang jag mot toaletterna och lyckades smita ifran denna galning som ocksa informerade mig om att Mc Donals gor det basta kaffet i stan! Yeah right..hoppas jag verkligen inte att det var sant..
Val utomhus besokte jag Government Gardens. Bilden i vanstra hornet ar stadens museum. Rotorua har en stor Maori-kultur, dessa skulpturer nedan finns att se i tradgarden.
Helt overlycklig blev jag ocksa nar jag fick se en Pukeko-fagel (sista bilden), vet inte varfor men har alltid velat se en. De ser sa lustiga ut med sina langa ben, och nar de gar ser de ut som de tar meter-langa steg!



Efter en kvall med middag pa en italiensk restaurang och nagra ol pa krogen bredvid varat hostel blev det sangen. Konstigt nog sa somnade jag pa stort, detta trots allt ovasen utanfor. Kan ju ha berott pa en i stort sett somnlos natt pa bussen dagen innan...
Morgonen darpa begav vi oss till en Gondola som tog oss upp pa berget, dar vi ocksa akte luge, vilket ar likt en pulka pa hjul, som man da aker utfor backe i banor av cement. Grymmt kul!! Hjalm har man ju saklart for att skydda sig om man ramlar, eller snarare ifall ngn fran liften ovanfor skulle tappa ngt ar min gissning :P



Efter detta var det da dags for den 8 timmars langa busresan hem till Wellington, men det var det latt vart! Helt enkelt en kanon-resa!
Nu aterstar det bara att planera nasta tripp, vart det an bar av!
Eller hur Lif?


Valentine's Day

Jag hor da till dem som tycker att Alla Hjartans dag ska firas :) Pa ett eller annat satt iallafall. Jag vantar mig inte mangder med presenter, rosor eller lyxmiddag... men nar man nu far chansen att fira sa tar man val den, hihi.
Dave ordnade med middag, sa jag hade ingen aning om var vi skulle ga!
Hazel blev det, en restaurang som ligger lite langre ned pa varan gata.. Riktigt god mat! Jag at flaskfile med potatis och bearnaise sas. Tyckte dock att det var lite for dyrt for vad man fick, detta med tanke pa att sjalva stallet inte riktigt hade den har mys-kanslan.
Trots att jag och Dave bestamt att vi INTE skulle ga varann presenter.. sa fick jag en chokladask, och sasong 1 av Grey's Anatomy. Inte dumt alls. Jag gjorde chokladdoppade hjartan till Dave :P hehe.



Nu till helgen bar det av till Rotorua! Jag och Lif ska ta oss en liten tripp dit, sa det ska bli riktigt riktigt skoj!
Aterkommer med en uppdatering!


Sevens

Ja da var det dags igen, for den arliga NZI Sevens. En gigantisk internationell Rugbyturnering som halls vid den har tiden varje ar. Ta bara en vandring pa stan sa ser man folk kladda i det ena galnare an det andra! Det roligaste jag sett hitills ar en man som bestamt sig for att se ut som en morot, helt malad i orange men gront huvud! Haha, trodde jag skulle skratta ihjal mig! 

Eftersom jag kande mig sa valdigt lat  idag sa hamnade jag pa stan istallet for pa gymet.. Jag o Lif tog en lunch/vin pa Plum pa Cuba street. Vi satt mest dar och surrade samt kollade in alla galna manniskor som drog omkring!

Imorgon ska da jag sjalv jobba pa denna fantastiska Event, da bar det av till Westpac Stadium dar jag ska jobba som host i en av logerna. Ska bli spannande. Hoppas pa en lagom mangd fulla mannsikor och inget brak. Ar dock beredd pa det varsta.. folk ar galnare an vanligt den har helgen I'm telling u! Tydligen sa har polisen har sagt att det inte tolererar fylla av ngt slag.. yeah right.. good luck skulle jag saga att halla koll pa alla som ar ute och festar jarnet!

Anyway, har just lagat lunch, bestaende av stekta champinjoner, tomatsalad och brod samt ett glas vin! Mmmmm




Efter

Nu pa senaste ar ju Anna lite lat, samt lite efter. Sa istallet for att skriva en lang historia om helgen som varit gor jag det enkelt for mig sjalv, lagger ut en bild som jag tyckte blev bra :) Sedan kan ni kolla in Lifs blogg. Dar star vad som ar vart att veta. Och Lif, nu har du en till lasare (om hon inte redan laser din blogg forstas), mamma Karin! :D









Bakade aven en tarta till Blair, som da fyllde ar pa Sondagen. Den sag ut sa har och var grymmt god!




Tydligen skvallras det bland vissa stamkunder pa jobbet att jag paminner om denna dam, en rysk tennisspelare (spelerska?? Har bevisas ju att jag inte ar det minsta sportintresserad..) vars namn ar Dinara Safina.. Det har ar den enda bild jag sett (som sagt, foljer ju inte sport) sa ar antagligen bara det har fotot.. men maste ju saga sjalv att det ar liiite likt mig.. forutom armmusklerna forstas. Hanger pa gymet aningens for lite for att se ut sadar! vilket Dave tydligen ar tacksam for :P



Vad tycker ni? :P haha.

Awesome!

Kolla in den har videon!

RSS 2.0