Feldberg & Titisee

Dagen bjöd på en liten Ausflug, jag och Agnes hakade på våran roomie Robert och hans kompis till bergen och snön! Vi tog tåget från Freiburg (som vi åker gratis på med vårat tunnelbanekort!) tidigt imorse, bytte sedan till en buss och vips var vi i fjällandskap! Så himla fint! Till skillnad från Freiburg så var det mycket snö och riktigt kallt i Feldberg, eftersom det ju ligger uppe i bergen. Några riktiga vinterkläder har vi ju såklart inte med oss (Freiburg är ju varmt redan nu!), så det blev en kylig dag med frusna fötter och händer! Som tur var så var det iallafall så pass fint att det var värt att frysa lite ;)
 
Bahnhof, Freiburg
Robert och hans kompis
Klart att Tyskland har en "Gummi-bärchenaffär"
Uppe på Feldberg
Fikabänken (som vi satt på i flera minuter - brr ARSCHKALT)
Titisee, väldigt gullig liten stad - äkta tysk fjällidyll

Agnes in Titisee

En fin liten skylt

Nu väntar en lugn kväll med lite film, te och läsning. Danke, und gute Nacht.
 
 

Första veckan

Det har nu gått lite drygt en vecka sedan jag landade i Freiburg, tiden har gått väldigt snabbt, samtidigt som det känns som att jag varit här en hel evighet. Har verkligen "bott in mig" och trivs superbra i korridoren! Staden är rätt liten och allting känns väldigt nära, sådana städer gillar jag starkt!
 
Mataffärer finns det en hel uppsjö av, en del helt ekologiska (tex. Alnatura), sedan kedjorna Lidl, Aldi, Edeka, och Penny. Alla dessa är rätt små, men vi har en stor mataffär som heter Kaufland som också är väldigt nära. Känner jag mig själv rätt så kommer jag såklart att hitta mina favoritvaror i alla olika butiker, och springa runt halva stan för att handla! Det finns även frukt- och grönsaksmarknad inne i stan som är öppen alla dagar i veckan. En liten konstigt grej med tyska butiker är för det första att det inte finns några varuband, utan man måste packa ned sina varor innan man betalar (?!). Hur det är tänkt att man ska hinna det vet jag inte, känns som ett rätt osmidigt system. Man får hetspacka det man hinner i sin påse, och sedan lägga tillbaka resten i korgen, för att sedan gå till en bänk där man kan packa färdigt. Alla matbutiker är dessutom stängda på söndagar, så det gäller att inte få någon väldigt specifik craving under dessa dagar.


Aldi, det lilla utrymmet till vänster om själva kassan är packytan...
 
Gårdagen bjöd på lite ost- och vinmys hemma i korridoren, följt av en liten tur till O'kellys (väldigt mysig irländsk pub här i Freiburg). Underbart sällskap och det blev en himla fin kväll <3

Chill med fina tjejor på O'kellys!
 
Imorse tog jag och följde med Victoria och Anna och simmade lite, så skönt! Har haft ont i benet och knät under veckan, så har inte kunnat springa eller gå så mycket :/ Eftersom simning är en väldigt skonsam träningsform så tänkte jag att det var värt att testa. Just nu känns det väldigt bra i knät, så hoppas det håller i sig. Är ju inte bra att vila för mycket och sitta still hela tiden heller!


Jag utanför Faulerbad, väldigrt bra ställe! Billigt också, 25€ för 10 gånger!!
 
 


Nu ska jag och Fräulein Karlén bege oss ut på stan en sväng, dricka en liten kaffe kanske och sedan får vi se vad resten av dagen och kvällen har att bjuda på!
Wünsche euch alle ein schönes Wochenende noch! <3
 
 

Philosophie und Literatur

Nu har pluggandet dragit igång! Först ut: Filosofi. Ett ämne som känns tillräckligt krångligt och flummigt på svenska och därför inte direkt blir lättare på tyska! Detta har dessutom aldrig riktigt varit mitt ämne, så får väl se hur det här går. Varför det ens ingår i kursen undrar vi lite över också.. men det finns ju förvisso en rad tyska filosofer, så där har vi kanske förklaringen..

Började min morgon med lite läsning, i delkursen litteratur är första boken "Der Besuch der alten Dame", en tragisk komedi av Friedrich Dürrenmatt. Trodde aldrig att jag skulle föredra en litteraturkurs framför någon annan, men nu i jämförelse med filosofi.. JA.Tillsammans med en kopp kaffe och lite tända ljus blev det en rätt bra start på dagen :)
 
Kaffe och bok <3
 
Filosofi - Immanuel Kant
 
 

Freiburg

Kursen i Tyska B har dragit igång, och jag befinner mig för tillfället i Freiburg im Breisgau, en riktigt mysig stad i sydvästra Tyskland! Här ska jag spendera den kommande terminen och det känns så otroligt roligt, spännande, nervöst och underbart!
 
 
Som misstänkt så har de första dagarna här varit lite jobbiga, att lämna ett tryggt och välbekant Sverige för en termin i Tyskland visste jag skulle ta emot lite, eftersom jag verkligen inte gillar avsked och dessutom trivdes väldigt bra i Uppsala. I skrivande stund har jag bott in mig lite och det känns så otroligt roligt och spännande att vara här! Tyskland är ett fantastiskt land och jag älskar språket!
 
Schlossberg
 
Martinstor
 
Gewerbekanal (rinner genom staden)
 
Jag bor i ett studentrum som ligger lite utanför centrum, en halvtimmes promenad eller 5 minuter med spårvagn känns väldigt överkomligt. Vi är fyra stycken i vår lilla del av korridoren, två svenskar och två tyskar, sedan bor det fler från klassen i andra änden av korridoren och på våningen under. Vi är garanterade att få bo kvar här februari ut, men om vi kan stanna efter det har inte blivit bestämt än (men vi hoppas hoppas på det!). Här är lite bilder på hur det ser ut:
 
Utsikt från mitt fönster
 
Mitt eget lilla krypin
 
Köket i vår korridor
 
Hittills har vi bara haft en lektion, vilket betyder att jag har haft tid att vandra runt på stan och orientera mig lite (med Victoria som personal guide), skaffat student-ID och Mensa-kort (för att kunna äta på restaurangerna på Universitetet), lunchat och druckit öl med klassen och tagit en tur till Ikea. Jag har dessuom haft sån tur och fått överta Sandras kontantkort, så utöver mitt svenska har jag nu även ett tyskt nummer. Lite foton packade jag med mig hemifrån så väggarna i mitt rum är inte helt tomma <3
 
Bis später!

RSS 2.0