Bak(is)dag

Oj oj vad valdigt huslig jag var i lordags, dammsog, diskade, tvattade och plockade hela morgonen. Tog sedan och bakade Chocolate chip and Banana Muffins och halsokakor (nagorlunda halsosamma iaf :P)..
Min kompis Nan bjod mig pa Kinamat en gang och i utbyte ville hon ha muffins, no problem for min del :D
Lagger val ut ett litet recept..




Chocolate Chip & Banana Muffins

5 dl mjöl
175 ml brown sugar
125 ml smalt smör
3 medium-stora bananer, mogna, mosade
2 ägg
1tsk vanilj essens
1 tsk bikarbonat (baking soda)
1/4 tsk salt
125 ml chocolate chips (mörk choklad)

Vispa socker och smor tills det ar kramigt. Tillsatt de mosade bananerna, agg och vanilj, blanda val. Ror i bikarbonat, salt och mjol, och sist chocolate chips. Hall i formar och gradda i ugn 18-25 min, ugn 170 grader.




Healthy Food Guide Cookies

100 gram margarin
125 ml brown sugar
125 ml chocolate chips
100 ml torkade aprikoser
80 ml notter
125 ml wholemeal flour (total blank, kommer inte ihag vad det heter pa svenska??)
125 ml vetemjol
125 ml havregryn
1 tsk bakpulver

Blanda margarin, socker, havregryn, bakpulver och storsta delen av mjolet. Tillsatt sedan resten av ingredienserna, blanda val. Rulla sma bollar, anvand gaffel och tryck ut dem platta. Gradda i 150 grader ugn cirka 10 min beroende pa storlek.



Nar allt detta var fardigt slog jag mig ned i den skonaste fatoljen, provsmakade muffinsen (de blev riktigt lyckade faktiskt), drack en kopp te och laste min bok! kanonbra var den "Storlek 37" av Denise Rudberg.
Sedan begav jag mig till Tatsiana for att se deras nya lagenhet, tog med mig lite av mina bakverk samt en fruktskal som jag sjalv aldrig anvander och garna ville bli av med :) De behovde en, so everybody wins, hehe.
Blev sedan vin och ost o kex! Att jag aterigen har lyckats dricka vin UTAN att ata middag is beyond me.. men jag verkar ju aldrig lara mig just detta, never drink on an empty stomach!!
Idag ar jag ju darfor allmant bakis, men en mycket trevlig kvall var det!
Har iaf pallrat mig ut och hjalpt Dave med en Photoshoot.. forutom det har dagen varit valdigt handelselos, som en Sondag skall vara!

Ja just det, forlorade ju en timme idag ocksa, Stupid Daylight Savings!
Nu blir det tv..


Tips!


Sa nu var det aterigen ett tag sedan jag skrev ngt har.. Ratt fullt upp med jobb och sant pa senaste, tiden bara rinner  ivag!!

Har blivit totalt beroende av en Nya Zeelandsk serie som heter Outrageous Fortune, grymmt bra! De sager att man nastan maste vara fran Nz for att gilla den,, Hmm.. har jag kanske varit har for lange nu tro cause I looove itt!! :)

Jobbade som Host pa en rugbymatch har i stan och lyckades fa 70 dollar i dricks!! Sa glad jag var.. slutade med att jag tjanade dubbelt sa mkt som jag egentligen skulle under kvallen, YEAH. Detta firade jag med ett midnattsfika efter att jag slutat jobba, en skal Wedges och dryck pa Cafe Enigma, inte alls dumt! Dagen efter blev det Kaffe och underbart god chokladtarta pa Ernesto.. En tripp till fruktmarknaden pa Sondagen sedan var den mesta dricksen borta.. men, Money well spent if u ask me.. :)

Sondagsmarknaden som till en borjan mest salda frukt har nu allt mojligt annat spannade! Kryddor, tval, pizza, kaffe, hembakad fudge och crepes och mycket annat slja ocksa! Det finns till och med en marknad inomhus ocksa dar man far provsmaka olika produkter! :)
Efter det foljde jag med Dave till en Photo-exhibition, var mkt intressant faktiskt!

Nu ar det borjan pa veckan igen och jobb som galler.. Nu blir det Nachos till middag :D

Mamma,,

JAg mar bara fint :)
Aven om bloggen inte varit uppdaterad pa ett tag sa kollar jag ju min mail sa det ar bara att skriva nagra rader :D
saknar er alla!!!!
PUSSS

Doktorsbesok

Sa nu idag har jag da varit till farbor doktorn.. kollade sa att mina leverflackar var ok (pa mamma Karins begaran), och det var dom! Tack och lov!
Men, doktor Michael fragade ifall jag fick i mig tillrackligt mycket jarn.. detta eftersom jag tydligen hade en ENORM jarnbrist sist jag var dit. Hmm,, ngt jag inte har haft en tanke pa pa valdigt lange! Sa han tyckte att jag skulle ga och ta ett blood test,, jag begav mig dit och fick komma in direkt, fick en nal i armen sen var det klart, kostade inte mkt heller sa tyckte att det var lika bra att fa det gjort. Nu vantar jag bara pa resultat.
Aterkommer.

RSS 2.0