Vill resa!

Sitter nu, en helt vanligt trakig tisdag, och kikar runt lite pa internet (mest facebook da), blir som altid lite avis pa alla som ar ute och reser till alla tankbara lander och platser! Nu tanker kanske manga att detta later lojligt, eftersom jag befinner mig pa Nya Zeeland...paradis pa andra sidan klotet..! Men det ar en viss skillnad. Just det att jag bor har. Visst ar Nya Zeeland helt underbart och trivs det gor jag!
Men vill ju ut och se världen! :) Cant wait!

Tacka vet jag att det bär av till Europe snart!

Och, bestamde mig just for att jag SKA boka biljetter till Australien nu nar de ar superbilliga! Jetstar saljer resor till Sydney for ungefar 300 spann enkel resa!! Blir ju inte battre! Lif, vad gor du i November? Ska vi ta oss en tripp du och jag? :)

Uppdaterar imorrm med lite bilder.. :D


Vad gör man en regnig dag i Wellington?

Idag, Söndag, den regnigaste dagen pa ett tag i Wellington, vilket far mig att inse vad vi har att vanta oss de kommande manaderna! Nya Zeelandsk vinter (I Wellington iallfall) innebar regn, blast och lite mer regn. Blir aldrig i narheten sa kallt som hemma i Albybyn pa vintern, men det ar en helt annan typ av kyla (likt skillnaden mellan Stockholmsk vinter och "Albybynsk" vinter kan jag tanka..) lagg pa regnet och blasten pa det, USCHA! Sedan hor ju ocksa till saken att manga hus (speciellt aldre sadana) sallan ar isolerade! Sa inomhus blir det freeezing!
Tycker ju nu att jag (aterigen) planerat min resa till Sverige sa fruktansvart bra! Aker man hem till Solsken i mitten av varsta vintern har, well done walkerr!

Borjade da min morgon med en god frukost (muesli, yoghurt och frukt! yum!), forsokte mig sedan pa en springtur. Planen var att at mig en tripp till fruktmarknaden efter springningen. Hann ungefar 500 m sedan borjade det ösregna!!
Eftersom jag var nara marknaden begav jag mig dit, springningen blev det inget mer av med. Gick hem med mina inkop, samt dyngsura klader! Thats life!
Sedan dess har jag hunnit med att hitta ett biscotti-recept som jag ska prova, far se hur det gar! Jag och Dave gick och tog en kaffe pa Caffe Italiano. Det ligger pa gatan nedanfor var lagenhet (anledningen till att vi faktiskt pallrade oss ut), sa tar oss 2 min att ga dit! Mkt gott kaffe!
Laste tidningen samt min bok, drack en kaffe. Laste lite mer. Drack en varm choklad. Lite mer lasning sedan kande vi oss nojda. Nu sitter jag och internetar lite, ska baka snart. Skulle egentligen ha gatt hem till Lina och lamnat lite grejer at henne, men vill inte ga utanfor dorren! Lovar att ta hand om din vaxt Lif :P

Igar, den 25 April, firades ANZAC Day har pa Nya Zeeland och aven i Australien. ANZAC star for Australian and New Zealand Army Corps. Denna dag hedras de soldater som mist livet under landernas forsta stora militara aktion, vilket var under forsta varldskriget. All soldater som sedan dess tagit del i andra miltara handelser och som kampat for landet hedras ocksa. I Wellington holls, kl 05:45, en sk Dawn Parade. Det holls tal, sjongs och sedan var det dags for sjalva paraden, vilken till storsta del bestod av man kladda i militara klader och nagra fa scouter. Prime Minister John Key var ocksa med i paraden.
Denna event holls da vid gryningen, anledning till att det kallas dawn parade. Hittade ingen bild som var riktigt bra, men kolla garna in den har lanken.
Jag och Dave var ju da 2 st av alla de 7500 som samlades kring halv sex pa morronen for att delta i detta. Trott var jag, men nu har jag ju iallafall fatt uppleva en Dawn Parade. Drack sedan en mkt god Hot Chocolate och tittade pa soluppgangen. Fint det. 



Dawn ParadeCoffee at Caffe Italiano


Biljetter ar bokade!

Antligen har jag nu kommit i ordning med alla mina biljetter! Bokade igar min resa tillbaka hit till NZ, blev lite dyrare an jag tankt men det ar ju alltid billigare nar man bokar tur & retur sa det ar smallar man far ta!
Eftersom mamma Karin & pappa Tommy kommer HIT till Wellington och halsar pa i borjan pa nasta ar, tankte jag att det blir lite for tatt inpa att aka hem sommaren efter det...
Har en rejal rutt planerad! Ska se till att de far se ALLT som finns att se av Nya Zeeland! Att fa mamma att hoppa Bungy jump kan nog bli den storsta utmaningen :P hehe. Kaffedrickartraning blir det iallafall (for mammans del)...

Reser da till Auckland den 20 Juni, dar stannar jag och Dave ett par dagar, ska halsa pa hans syster samt Fiona som flyttat dit. Den 23 Juni gar mitt flyg fran Auckland till London, med byte i Hong Kong. Nar jag val kommer till London passar jag pa att halsa pa Pete och Sarah! :) Stannar i London tills den 30 Juni, sedan bar det av hem till Sveriget! Vet inte riktigt hur jag gor i Stockholm, ska hora med faster om man kan fa sussa en natt hos henne!
Sa hemma i Albybyn ar jag den 1 Juli!

Flyget tillbaka till NZ har jag bokat den 28 Juli (eftersom Lisa fyller ar den 26 tyckte jag att det var lite dumt att aka den 25 :P). Maste egentligen vara tillbaka pa jobbet den 27 enligt min ledighetsansokan... men de far sa lov att klara sig utan mig ett par dagar till! Ar ju inte varje dag man aker till Sverige!

Tur har jag haft med manga av dessa biljetter, tack vare att jag var for langsam (trodde jag) att bokan resan fran London till Stockholm, hamnade den pa rea!! Wiehoo. London - Stockholm for 40 spann! Skatter laggs ju forstas pa men fick totalt 66 % rabatt! Sa det ar jag nojd med.
Nar resan till Auckland bokades hade Jetstar en 25 dollar sale, sa fick biljetter till bade mig och Dave for cirka 150 kr per biljett! Inte dumt!

Kanns bra att jag har det mesta ordnat infor resan. Tiden rinner ju forbi och ratt som det ar ar det ju dags att aka! Snart ar jag hemma folks! :)

Ska nu maila faster, sedan lasa lite i mina underbara, halsosamma bocker! Kanske ar dietist som galler for mig i slutandan..

Vad ska jag ata till middag?
Hmmm...

RSS 2.0